Tanáraink

Almási L. Aranka – harmonikatanár

Bagányné Máthé Márta – szolfézstanár, a Művészeti Iskola vezetője

Bagányné Máthé Márta 1964-ben született Csongrádon. Középfokú tanulmányait a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskola Konzervatóriumában végezte. A Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karán diplomázott 1986-ban ének-népművelés szakon. Karvezető tanára Várdai István volt, akinek hatására a kórusmuzsika elkötelezettje lett. A főiskola elvégzése után Bólyban helyezkedett el. Általános iskolai énektanár, majd a zeneiskola elindulása után szolfézs tanár. Másod diplomáját 2008-ban szerzete meg az ELTE-n, szolfézs szakon.

A Bólyi Általános Iskola kórusával számtalan versenyen ért el kiváló eredményt. A Bólyi Vegyeskart, 1989-től vezeti. Koncerteztek Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Svédországban, Dániában, Erdélyben. Első hangfelvételüket 1995-ben készítették. A kórus első CD-je, 2014-ben jelent meg.

A Budapesti Műszaki Egyetem közoktatás vezetői képzésének hallgatójaként  2015-ben államvizsgázott.

A Bólyi Általános Iskola és AMI művészeti iskoláját 2010 óta vezeti.

Büki Richárd – gitártanár

Kaposváron született 1976. október 3-án. Klasszikus gitár tanulmányait 1988-ban kezdte, a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában, Nagy Dénes növendékeként. A Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola gitár szakára 1996-ban vették fel. Tanára  Eötvös József Liszt-díjas gitárművész. Gitártanár-kamaraművész diplomáját 2000-ben szerezte meg. Tanulmányai során részt vett: Mosóczi Miklós, Martin Mislivecek, Paulikovics Pál, Róth Ede, Josef Zsapka, Pavlovits Dávid kurzusain.

Közreműködött Karin Pagmar osztrák énekesnő CD-jén 1998-ban. Kuncz László Tinódi-díjas, Bartók emlékdíjas operaénekes kísérő zenésze, akivel 2005-ben megalakítja a Pécsi Vígságtévőket. Tagja a K-Royal jazz zenekarnak, a TRIO Combónak és a Badacsony duónak. A Sound-World Music zenekart 2007-ben alakítja, mely több tagcsere után 2010-től Boja néven működik. Dolgozott a Kaposvári Csiky Gergely Színházban: 2007-ben Csákányi-Kulka zenés est, 2009-ben Presser-Sztevanovity: A padlás, L. Bernstein: West Side Story, 2011-ben Lajtai-Békeffi: A régi nyár, 2012-ben Vajda-Fábri-Valló: Anconai szerelmesek című produkciók zenekarainak tagja. Pál Andrással 2008-ban megalapítja a KeresztHuzat Társulatot. A Bólyi Művészeti Iskola volt növendékeivel 2012-ben megalakítja a Kacsikíká zenekart. Sokoldalú zenészként fellépett: Magyarországon, Ausztriában, Romániában, Ukrajnában, Horvátországban, Csehországban, Olaszországban, Svájcban, Lengyelországban és Németországban.

Zeneiskolai tanárként 1995-től dolgozik. Tanított a Pécsi Liszt Ferenc, a Kaposmérői Erkel Ferenc, a pécsi Kontrasztok, és Kolinda, és a Kozármislenyi Diabelli zeneiskolákban. A X. Országos Kamarazenei Versenyen 2006-ban Székesfehérvárott felkészítői munkájáért tanári különdíjat kapott. A Hangerdő alapítójaként zenés, interaktív gyermekműsorokat készít (A Mikulás és a Krampusz, Két vadász meg egy Nyúl, Márton-napi gyermekjátékok, Szamárfüles varázskönyv, Jézuska váró). A Bóly és Térsége Zeneoktatásáért Közalapítvány díját 2008-ban kapta meg. Jelenleg a Bólyi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, és a siklósi SKI Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitártanára.

Haydn átiratainak kottaanyagát a Muzsikus „Club” Kulturális Egyesület adta ki 2009-ben. A Joseph Haydn: Barytondarabok I. című kotta tartalmazza az 1779-es tűzvészben egyedüliként megmaradt G-dúr barytonduó (Hob.:XII:4) átiratát szóló gitárra, a Kismartonban eredeti kéziratban megtalált Zwölf Cassationsstücke für zwei Barytone und Bass (Hob.:XII.19) átiratát gitárduóra és az 1792-67 között íródott A-dúr barytontrió (Hob.:XI.:1) átiratát gitár-hegedű, illetve gitár-fuvola duóra. A kiadvány Joseph Haydn születésének 200. évfordulója alkalmából jelent meg, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Haydn átiratait a GuitArt-duo vette lemezre, melyből részletek a honlapról letölthetőek. Honlapja: www.bukirichard.com

Czepf József – fuvolatanár

Pécsett született 1984-ben. Tanulmányait a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte Kovács Árpád és Arnóthné Papp Ildikó növendékeként. Felvételt nyert a Pécsi Művészeti Szakközépiskola fuvola tanszakára 1997-ben. Szakközépiskolai tanárai: Gárdai Viktória, Szeléndi Zsuzsanna és Barta- Vörös Ildikó voltak. A középiskolai tanulmányok alatt nagy hatással volt rá Ittzés Gergely munkássága, aki felvette a Győri Varga Tibor Zeneművészeti Intézetbe. A tanári diploma megszerzése után a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán tanult tovább. Drahos Béla növendékeként szerezte meg mester diplomáját 2012-ben.

Dolgozott: a Bakonyszombathelyi „Gyöngy” Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, a győri Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézetben, a Liszt Ferenc Zeneiskolában és a Richter János Zeneművészeti Középiskolában. Jelenleg a Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a pécsi ÁNK Művészeti Iskolájának fuvolatanára.

Nagy Balázs – Klarinét, furulya, szaxofon.

1975-ben Pécsett született. Már korán kiderült, hogy fogékony a zene iránt, így kisgyermekként édesapja tanácsára furulyázni, majd klarinétozni tanult Horváth Győző keze alatt. Az általános iskolai évek végére megalakították zeneiskolai társaikkal az első jazz-zenekarukat, majd pár évvel később a Kodály Zoltán gimnáziumban érettségizett.

Ezt követően 1996-ban Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója lett jazz-szaxofon szakon. Csepregi Gyula, Elek István és Borbély Mihály növendékeként diplomázott le, majd 2002-től a Határőrség, később a Készenléti Rendőrség zenekarának tagja. Ekkor már több zenekarban megfordult, nevesebb előadók lemezein közreműködött. A Budapest Jazz Orchestra tagja évekig, Pege Aladár zenekarának szólistája a mester haláláig. Zenekaraival bejárja Európa nevesebb jazz-fesztiváljait, klubjait, számos díjat, elismerést begyűjtve.

2015-ben leszerel a rendőrség kötelékéből és Pécsre visszaköltözik a családjával. Jelenleg zenetanár Bólyban, a Studio 11 tagja, a Pécsi Nemzeti Színház zenés darabjaiban, különböző budapesti és vidéki big band-ek, hazai előadóművészek zenekaraiban játszik, studio és session zenészként dolgozik.

Tóthné Rideg Edit – rajz, festés, mintázás

Tóthné Rideg Edit Mohácson született, 1964. április 13-án. EditTanulmányait a Széchenyi-téri Általános Iskolában kezdte, rajztanára Németh Kornélia volt. A Pécsi Tanárképző Főiskolán biológia-rajz szakon végzett. Mesterei voltak többek között: Rétfalvi Sándor, Morvay László, Keserű Ilona, Bencsik István, Horváth Dénes.

A főiskola után három évig a Pannónia Filmvállalatnál dolgozott rajzolóként. Később Bólyban telepedett le, házasságot kötött, tanítani kezdett. 2003 óta, az akkor megalakult művészeti iskolában tanít festészetet és rajz-festést és mintázást. Növendékei számos területi, országos, és nemzetközi versenyen vesznek részt szép eredményekkel.

2007-ben a PTE Művészeti Karán elvégezte a vizuális nevelőtanár szakot. Képeire többnyire Tóth Menyhért munkássága és Giorgio Morandi csendéletei hatottak.

Iskolánkban tanító kollégáink voltak:

Bachmann János – rézfúvótanár

Bagány Péter – gitár
Bartha Noémi – hegedű
Beck László – furulya, trombita
Csizyné Gócza Ildikó – szolfézs, gitár, fuvola, furulya
Csongár Edit – klarinét, furulya
Denke László János
Denkéné Lakner Gyöngyi – hegedű
Forró János – gitár
Gayerné Ferenc Mária – furulya
Gódi József – klarinét-, furulya-, szaxofontanár
Hársné Szabó Erzsébet – fuvola
Horvai Zsuzsanna – gitár
Horváth Attila – klarinét, furulya
Horváth Győző – klarinét
Horváth Ildikó Júlia – fuvola, furulya
Horváth Orsolya – fuvola, furulya
Ivancsitsné Major Szilvia
Kovács Árpád – fuvola, szaxofon, az iskola korábbi vezetője
Kovács Ottilia – zongora, korrepetitor
László Gábor – zongora, korrepetitor
Maronics Zsolt – rézfúvó
Maronicsné Mislányi Gabriella – gordonka
Medgyesi Ildikó – zongora, korrepetitor
Nagy Andrea – fuvola, furulya
Németh Andrea
Pallagi Zsófia – szolfézs
Reisz Ildikó – furulya
Reitzné Mladinyiczky Anett
Sas Zsuzsa – zongora, tűzzománc
Sáska Gyula
Scheich Viktória – zongoratanár, korrepetitor
Schwarz Roland
Széll Béla – gitár
Szemző Erika – klarinét, furulya
Tímár Judit – fuvola
Tóth Gézáné – szolfézs, zongora
Ütő Mária – az intézményünk első vezetője
Vassné Kész Ildikó – szolfézs, furulya, fuvola
Vezér András